Erdoğan ABD programını yarıda kesti: Türkiye’ye dönüyor

Erdoğan ABD programını yarıda kesti: Türkiye’ye dönüyor

Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan Türkiye'ye dönecek. Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü. 

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esat'ın iki gün önce kendisi hakkında yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de, “Esed bir katildir, 600 bin vatandaşını şu ana kadar öldürmüş bir katildir, 12 milyon vatandaşının kendi vatanlarından ayrı kaldığı bir ülkenin şu anda adeta işgalcisidir. Devlet terörü estiren birisidir. Sadece 3 milyon sığınmacı bizim ülkemizdedir, onlara ev sahipliği yapıyoruz. Tüm insanlığın aslında Esed'i dışlamasının gerektiğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum. Onun söyledikleri beni pek de ilgilendirmiyor" dedi.

ERDOĞAN: "MUHAMMED ALİ'NİN MAÇLARINI ÇOCUKLUK YILLARIMDA SABAHA KARŞI İZLERDİM"

Muhammed Ali'yle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, Muhammed Ali'nin maçlarını çocukluk yıllarında sabaha karşı izlediğini belirterek şunları söyledi: "Muhammed Ali benim için sadece kuru bir şampiyon, boksör değildi. Çocukluk yaşlarımda onun maçlarını sabaha karşı izlerdim. Onun özgürlükle ilgili yaptığı açıklamalar, özellikle de Vietnam savaşıyla ilgili yaptığı açıklamalar siyasetin içerisindeki biri olarak unutulacak ifadeler, yaklaşımlar değildir. Özgürlük mücadelesini verenler ve bu mücadelesini 22 yaşında Müslüman olduktan sonra bugüne kadar devam ettiren bin insan için bizim bunu uzaktan seyretmemiz doğru olamazdı. Bir Müslüman kardeşi olarak bugünkü cenaze töreninde bulunmayı kendim için milletim adına bir görev telakki ettim. Makamı cennet olsun" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.