Erdoğan: 3 ay olağanüstü hal ilan edildi

Erdoğan: 3 ay olağanüstü hal ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK kararlarına dair açıklama yaptı. Erdoğan, 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal kararı alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini” duyurdu.

Erdoğan’ın, OHAL kararına dair yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugün önce MGK’yı topladık ardından Bakanlar Kuruluu toplantısını gerçekleştirdik. MGK sonrasında ülkemizde Anayasamızın uyarınca OHAL ilan edilmesi hükümete tavsiye etme kararı aldık. Türkiye’de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesini kararlaştırdık.

“Bu uygulama özgürlüklere ve hukuka karşı değildir. Darbe girişimi kimlerin hukuk devletinin yanında olduğunu kimlerin darbecilerin yanında olduğunu gösterdi.

“Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük ölçekteki olaylara karşı bu kararları alan Avrupa’nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur.

“OHAL oldu diye valiler devreden çıkmayacak. Valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak. Silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde bu süreci sürdürecek. Silahlı Kuvvetler hükümetin emrindedir.

“Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı olarak bizler de Silahlı Kuvvetler içerisindeki bu virüsleri temizleyeceğiz. Kararlı bir şekilde bu da devam edecek. Bunu inşallah temizleyeceğiz ki milletimiz huzur bulsun.”

S&P’ye tepki

Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu bir kademe düşüren ve notun durağan olan görünümünü “negatif”e indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’a (S&P) da tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye ile senin ne alakan var” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“S&P kredi notunu değiştirmiş. Türkiye ile senin ne alakan var. Türkiye senin üyen değil. Şuanda siyasi bir karar açıklıyor kendine göre. Bizimle hiç uğraşma. Kararlı bir şekilde yatırımlarımıza nasıl devam edeceğimizi göreceksin. Sizin gücünün bizim bu yatırımları yapmamamıza yetmez. Bütün bu açıklamalar Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor. Farklı bazı adımlar atmaya da yönelirler. Bu süreçte Türkiye, ekonomideki reformalarını kesintisiz sürdürürecektir. Piyasa da likidite sıkıntısı söz konusu değil. Mali disiplinden asla taviz vermeyiz. Bakanlar Kurulu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.