Erciş'te yasak protestosu

Erciş'te yasak protestosu

Bölge illerinin bazılarında uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Erciş'te HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi.

VAN - Zilan Parkında düzenlenen basın açıklamasına HDP ve DBP Erciş ilçe örgütü yöneticileri, Erciş Belediyesi aşkan vekili Güler Avcı ve ilçedeki STK temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

'Tecrit, savaşın dayatılmasıdır', 'Sokaklardayız, direniyoruz yasakları tanımıyoruz' yazılı olduğu pankartların açıldığı protestoda yapılan saygı duruşundan sonra basın metni okundu.

Katılanlar adına basın metnini okuyan DBP gençlik üyesi Şahin Koç, 7 Haziran'dan bu yana ülkenin kan gölüne çevrildiğini dile getirdi.

Yaşananlar karşısında herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Koç, yaşanan ölümlerin bir an önce durması gerektiğini dile getirdi.

Basın açıklamasının yapıldığı esnada polisin aldığı yoğun güvenlik önlemi dikkatlerden kaçmazken basın metnin okunmasından sonra kitle beş dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.