Erciş'te protestolar 15. haftasında

Erciş'te protestolar 15. haftasında

Erciş Belediyesi ,eş başkanı Diba Keskin ve Belediye meclis üyesi Mecit Sargut'un tutuklanmalarının ardından her pazartesi yapılan protesto 15'inci haftasında da sürdü.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyesi Mecit Sargut'un 12 Ekim günü tutuklamalarının ardından her pazartesi yapılan protesto eylemi 15'inci haftasında da devam etti.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen protestoya belediye eş başkan vekili Güler Avcı, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanı ile eş başkan Diba Keskin'in ailesi katıldı.

'Silahlar susmalı, sivil siyasetin önü açılmalı'

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi Sarya Bilici, son dönemlerde yaşanan sürece değinerek halkların bir arada yaşama zeminin engellenmek istendiğini belirtti.

Bilici şunları söyledi:

"Cenazelerin günlerce yerlerde bırakıldığı, insanların yaralı halde evlerin bodrumlarında can verdiği, binlerce öğrencinin yaşıtları gibi karne heyecanını yaşayamadığı, yıkım ve göç olaylarının defalarca tekrarlandığı böylesi bir atmosferde engellenmek istenen şey, halkların bir araya gelerek oluşturmaya çalıştığı yeni yaşam umududur. Bu umut nasıl ki iki yıldır Rojava'da yaşatıldıysa burada da 7 Haziran'da başladığı heyecanıyla devam edip büyüyecektir. Halkları birbirinden ayıran, yalnızlaştırarak hiçleştirmeye çalışan bu yaklaşım asla başarılı olamayacaktır.''

Taleplerin sivil yollarla konuşulması gerektiğini kaydeden Bilici, silahların susması çağrısında bulunarak şöyle devam etti: ''Yaşanan onca acının son bulması ve taleplerin sivil yollarla tartışılması için silahlar susmalı ve siyasetin önü açılmalıdır. Her farklı grubun, tarafın ya da aidiyetin kendini rahatça ifade edebileceği demokratik bir anayasanın koşulları derhal oluşturulmalı ve iktidar burada ya da dışarıda takındığı anti-Kürt tavrından vazgeçmelidir. İktidarın bu tavırda ısrarcı olması sadece Kürtlere değil bütün bölge halklarına kaybettirir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.