Erciş'te mahalle meclisleri kuruluyor

Erciş'te mahalle meclisleri kuruluyor

Erciş Belediyesi ve DBP İlçe Örgütü öncülüğünde mahalle meclisleri kurma çalışması başlatıldı. 

VAN - Erciş ilçesinde Erciş Belediyesi ve DBP Erciş İlçe Örgütü tarafından mahallelerdeki sorunların çözümü için mahalle meclislerini kurmaya başladı. Yeşilova ve Zortul mahallelerinde yapılan halk toplantılarına katılan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, kurulacak mahalle meclisleri ile sorunlara daha aktif çözüm üreteceklerini ifade etti. Yeşilova Mahallesi'ndeki halk toplantısında konuşan Keskin, yerel seçimlerde halkla birlikte Erciş'i yöneteceklerini söylediklerine değinerek, halkla birlikte ilçede yaşanan sorunları aşacaklarını söyledi. 
 
Mahalle meclislerinin önemine değinen Keskin, kuracakları mahalle meclisleri ile adeta bir ekip olacaklarını ve sorunlara doğrudan müdahale edeceklerini belirtti. Keskin, "Bu mahalle meclislerimiz yeri geldiğinde bizi eleştirecek, yeri geldiğinde bize yol gösterecek. Bizler mahallelinin önerileri ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yani halk belediyeciliği halkının ve mahallelinin kararı ile hareket edecek" dedi. Keskin, mahallelerde yaşanan sorunların en büyük muhatabının ve mağdurunun  kadınlar olduğunu ifade ederek, bu nedenden mecliste kadınların öncülük yapması önerisinde bulundu.  
 
Konuşmaların ardından mecliste yer almak isteyen kadınların isimleri alınarak meclis delegeleri oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.