Erciş'te DBP yöneticisi 3 kişi tutuklandı

Erciş'te DBP yöneticisi 3 kişi tutuklandı

Erciş'te DBP ilçe binası ve birçok eve düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 7 kişiden DBP PM Üyesi Şeyhmuz Bülbül'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Van'ın Erciş ilçesinde dün DBP ilçe binası ve birçok eve düzenlenen eş zamanlı ev baskında gözaltına alınan DBP PM üyesi Seyhmuz Bülbül, Van eski DBP il eşbaşkanı Münir Aras, DBP ilçe yöneticileri Erol Cengiz ve Erhan Basut ile Eğitim Sen üyeleri Yakup Sekin, Cengiz Meral ve Ömer Sayıner emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık ifadelerinin ardından "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Münir Aras ve Yakup Sekin, Cengiz Meral ve Ömer Sayıner tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, DBP PM Üyesi Seyhmuz Bülbül ve DBP'li yöneticilerden Erol Cengiz, Erhan Basut aynı gerekçeyle tutuklanarak, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.