Erciş Belediyesi'nden Taziye Evlerine Yardım

Erciş Belediyesi'nden Taziye Evlerine Yardım

Erciş Belediyesi, kendi taziye evlerini yapan mahallelilere malzeme desteğinde bulunuyor.

EVİN TURUS / YÜKSEKOVA HABER

VAN - İlçedeki çalışmalarını sürdüren Erciş Belediyesi,  Muhtarlıklar Müdürlüğü aracılığı ile mahallelerde halkın kendi imkanları ile yapmaya çalıştığı taziye evlerine malzeme desteğinde bulunuyor. Daha önce 81 mahallenin taziye evinin dış donatısı ve çevre düzenlemesi için 25 bin metrekare parke ve bordür taşı desteğinde bulunan belediye, şimdi de taziye evi olmayan mahalle ve mezralarda yeni yapılacak taziye evleri için çimento, kum, briket ve iş makinesi gibi katkılar sunuyor.

''Taziye evi olmayan 28 mahalleye malzeme desteğinde bulunduk''

Belediye Muhtarlıklar Müdürü Vasıf Özkan, taziye evlerinin mahalleli için son derece önemli olduğunu belirterek, "Eskiden taziye evleri, yaşamını yitiren insanın evinde yapılırdı. Bu da son derece zahmetli oluyordu. Ancak taziye evleri aracılığı ile insanlar taziyelerini daha rahat bir ortamda kabul etmeye başladılar. En önemlisi de insanlar, yaşamını yitiren insanın ardından taziye evlerinde bir araya geliyor ve acılarını paylaşıyorlar. Bu anlamda taziye evleri insanların bir araya gelmeleri, acılarını paylaşmaları ve yardımlaşma açısından son derece önemlidir. Biz belediye olarak bundan hareketle, kendi mahallesine taziye evi yapma imkanı bulunmayan mahallelerimize destek verme kararı aldık" dedi.

Konuşmasının devamında çalışmalarıyla ilgili sayısal veriler paylaşan Özkan, ''2015 yılında taziye evi olmayan 12 mahallenin taziye evi yapımı için malzeme desteğinde bulunduk. 2016 yılında ise 800.000.000 TL bütçe ayırarak 16 taziye evinin yapımına başladık. Çalışmalarımızda Van Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın destekleri de oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.