Emniyet’ten Yüksekdağ’ın evine baskın açıklaması

Emniyet’ten Yüksekdağ’ın evine baskın açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın evine baskın yapılmasına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın evine yönelik polis baskınıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yüksekdağ dün yaptığı açıklamada, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Fadime Çelebi’yi gözaltına almak için baskın yapılan adresin kendi resmi ikametgahı olduğunusöylemişti.

Baskının Yüksekdağ ve eşiyle ilgili adli bir süreç işletilmediği belirtilen Emniyet’in açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Bu operasyon bir takım çevrelerde oluşan duyarlılığı istismar etmek üzere bazı basın yayın kuruluşlarınca ‘HDP Eş Başkanı ve Milletvekili Figen Yüksekdağ Şenoğlu’na yönelik bir adli süreç işletildiği’ yolunda gerçekle bağdaşmayan çeşitli haber ve yorumlara yer verilmekte olduğu görülmüştür.

“Eyüp Karadolap Mahallesi’nde sol bir terör örgütünün faaliyetleri içerisinde yer aldığı değerlendirilen şüphelilerden Fadime Ç.’nin bulunabileceği adrese yakalama maksatlı operasyon düzenlenmiştir. Ancak operasyon anı itibariyle adı geçen kişinin sözü edilen adreste yakalanması mümkün olmamıştır.

“HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ Şenoğlu’nun eşi S.Ş ve beraberindeki E.O’nun da bulunduğu bahse konu adreste yapılan operasyon kapsamında aranan Fadime Ç.’nin de kaldığı, ancak operasyon anı itibariyle bu eve gelmediği öğrenilmiştir.

“Evde kalanlardan alınan bu bilgi üzerine evde yapılan kontrolde Fadime Ç.’nin kullandığı belirtilen odada bahse konu kişinin pasaport ve özel eşyalarının bulunduğu görülmüş, hedef olarak aranan kişinin belirlenen adresinin doğruluğu da teyid edilmiştir. Adı geçen milletvekili ve eşiyle ilgili herhangi bir adli ve idari uygulama söz konusu değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.