EMEP: Tüzel’in kararı HDP ile ittifak hukuku açısından yanlış değil

EMEP: Tüzel’in kararı HDP ile ittifak hukuku açısından yanlış değil

EMEP, Tüzel’in bakanlık teklifini reddetmesi kararına ilişkin, “Partimizin kararı, HDP ile olan ittifak hukuku açısından herhangi bir yanlışlık içermemektedir” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP’in eski genel başkanı olan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in seçim hükümetinde bakanlık teklif edilmesini reddetmesi sonrasında yaşanan tartışmalara dair açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eleştirisine de yanıt veren Gürkan, “Partimizin kararı, HDP ile olan ittifak hukuku açısından herhangi bir yanlışlık içermemektedir” ifadelerini kullandı.

Gürkan’ın yazılı açıklaması şöyle:

“Partimizin kararı, HDP ile olan ittifak hukuku açısından herhangi bir yanlışlık içermemektedir.

Partimizin, hükümette yer almayı kabul etmemesi ve Levent Tüzel’e yapılan bakanlık teklifini reddetmesi bir süredir kamuoyunda tartışılıyor.

Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “EMEP’in ve Levent Tüzel’in tutumunun ittifak hukuku ile bağdaşmadığı” yönündeki açıklaması çeşitli basın organlarında yer almıştır.

Sayın Demirtaş’ın bu açıklamasını doğru bulmadığımızı ve bu tartışmanın partimiz ve HDP yönetimi açısından basın üzerinden sürdürülmesinden yana olmadığımızı bu vesile ile vurgulamak istiyoruz.

Partimizin kararı, HDP ile olan ittifak hukuku açısından herhangi bir yanlışlık içermemektedir. Aksine ittifak hukuku böylesi farklı tutum ve yaklaşımların olabileceğini içeren bir hukuktur. Partimiz bu güne kadar üzerinde mutabık olduğumuz ittifak hukukuna uygun davranmıştır. Sayın Demirtaş bunu en iyi bilen kişilerden birisidir.

Partimizin Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantı halindedir. Siyasi gelişmeler ve seçimler konusundaki değerlendirme ve kararını kamuoyuyla en kısa sürede paylaşacaktır.

Demokrasi güçlerinin birlikte hareketini ve ortak mücadelesini güçlendirmek konusunda partimiz her dönem üzerine düşeni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Bu konuda özenli ve yapıcı bir tutum içerisinde olmak hepimizin ortak sorumluluğudur diye düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.