Elektrik kontağı 50 yıllık camiyi yaktı

Elektrik kontağı 50 yıllık camiyi yaktı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 50 yıllık Yüzevler Camii elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

Sapanca Göl Mahallesi Nergiz Sokak'ta bulunan Yüzevler Camii'nde sabaha karşı yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları gören bir kişi itfaiyeye haber verdi. Elektrik kontağı sonucu çıktığı tahmin edilen yangında alevler caminin çatısından yükseldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Grup Amirliği yangına müdahale ederken, bir süre sonra Dörtyol Mevkii'ndeki itfaiye ekibi de takviye olarak geldi. Elektrik dağıtım ve doğalgaz dağıtım firmaları caminin elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, cami ibadet yapılamaz hale geldi. 

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve İlçe Müftüsü Orhan Örnek söndürme çalışmalarını izledi.

Yetkililer, ekiplerinin yangını söndürmesi ardından caminin içerisinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Süleyman Yıldırım caminin 50 yıl önce yapıldığını belirterek, "İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı anlaşılmakta. Ekipler zamanında müdahale etti. Devlet ve vatandaş işbirliği ile camiyi onararak eski haline getireceğiz" dedi. Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, "Camiyi kısa sürede eski haline getirerek tekrar ibadete açacağız. Mahalle sakinlerimize geçmiş olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.