El Nusra ve ÖSO Efrin'e saldırıyor

El Nusra ve ÖSO Efrin'e saldırıyor

El Nusra Cephesi’nin de aralarında bulunduğu cihatçı gruplar ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), YPG kontrolündeki Efrin’e yönelik saldırı başlattı.

Aralarında El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra Cephesi ile Ahrar'uş Şam, Nurettin Zengin Tugayları, Sultan Murat Tugayları ve Şam Cephesi'nin de yer aldığı cihatçı gruplar, Suriye’nin kuzeyindeki Efrin kantonuna bağlı köylere iki koldan saldırı başlattı.

Efrin’in Meryemine ve Enep köyüne, havan topları ve füzelerle düzenlenen saldırıya YPG’nin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Uzun süren çatışmaların ardından Meryemine ÖSO ve El Nusra’dan alınırken, Enep’deki çatışmalar hala devam ediyor.

Şiddetli geçen çatışmalarda El Nusra’ya üye dört kişi YPG’liler tarafından yakalandı. Yakalanan birinin Türkiye nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edildi.

Kürt, Arap ve Türkmen nüfusun yaşadığı Efrin, 2012 yılından bu yana Demokratik Birlik Partisi (PYD) tarafından yönetiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.