El Kaide sanığı: IŞİD’e yardım malzemelerini İHH ile geçirebilirim

El Kaide sanığı: IŞİD’e yardım malzemelerini İHH ile geçirebilirim

Ankara El Kaide davasının iddianamesine göre, sanık Oğuzhan Gözlemecioğlu’nun Suriye’deki IŞİD yapılanmasına eleman ve malzeme götürme işini yönettiği, bu iş için de İnsani Yardım Vakfı’ndan yararlanabileceklerini söylediği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başkentte El Kaide üyeliğinden 26 kişi hakkında açtığı davanın iddianamesiyle ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, davanın iddianamesinde, halen IŞİD saflarında çatışan ve örgüte eleman ve malzeme götürülmesi işini yöneten Oğuzhan Gözlemecioğlu adlı firari şüpheli, 23 Eylül 2013’te Yusuf isimli bir şüpheli ile Suriye’ye gönderilecek yardım malzemelerini taşırken izledikleri yolları anlattı.

İddianameye göre, Gözlemecioğlu, “1 tır veya 3 büyük kamyonluk yardım malzemesinin geçişi için yolu hazırlayabilirim, gerekirse İHH yardımı ile malzemeleri geçirebilirim” dediği belirtildi.

İddianamede Gözlemecioğlu’nun TCDD Tren Garı’nın altında bulunan dükkanlardan askeri malzeme satın aldığı ve 4 kişi ile birlikte aynı akşam Suriye’ye geçtiği belirtildi.

Yine iddianamede sanıkların soruşturma başlangıcında Suriye’de El Kaide saflarında çalışırken, zamanla birçoğunun IŞİD’e katıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘dar’ül harp’ (Savaş Diyarı) ve ‘tağuti düzen’ (Şeytani Sistem) olarak niteledikleri belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin “para ve yardım toplama faaliyetleri” başlığı altında telefon konuşmaları da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.