El Ekrad, IŞİD'in saldırısını püskürttü

El Ekrad, IŞİD'in saldırısını püskürttü

El Ekrad Cephesi ve Suriye muhalefetinden ittifak içinde olduğu bazı gruplar, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ağır silahlarla gerçekleştirdiği yeni bir saldırıyı püskürttü.

HALEP - Alınan bilgilere göre Halep-Bab çevresinde El Ekrad (Kürt) Cephesi ve IŞİD çeteleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

30 Temmuz gecesi IŞİD grupları, Bab'dan getirdikleri dört tank eşliğindeki yaklaşık 400 kişilik bir takviye ile Ceke köyündeki merkezleri üzerinden Düdyan ve Ahtarin üzerine bir saldırı düzenledi.

El Ekrad'ın cevap vermesi üzerine çatışmalar başladı. Yaklaşık iki saat süren çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülürken, ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıların püskürtüldüğü bildirildi.

El Ekrad yetkilileri şu ana kadar çetelerin gerçekleştirdiği saldırıları direnerek geri püskürttüklerini belirterek, çetelerin alana girmesine geçit vermeyeceklerini söyledi.

Yetkililer dün geceki saldırının bir önceki gece gerçekleştirdikleri ancak darbe aldıkları saldırının intikamını almak için yapıldığını söyledi. Çatışmalarda onlarce çete üyesi ölmüş ve bunlara ait bir tank ile başka bir araç imha edilmişti.

El Ekrad kaynakları, IŞİD'in çevrede giderek yitirmeye başladıkları prestijlerini düzeltmek istediklerine dikkat çekerken, bölge halk tarafından IŞİD'in artık tüm vahşetiyle tanındığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum