Ekvatorlu kadınlar Erdoğan’ı BM’ye şikayet etti

Ekvatorlu kadınlar Erdoğan’ı BM’ye şikayet etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarının şiddetine uğrayan Ekvadorlu kadınlar, Erdoğan’ı Birleşmiş Milletlere şikayet etti.

4 Şubat’ta Ekvador’un başkenti Quito’da bulunan Ulusal Araştırma Enstitüsü’nde (IAEN) konferans veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiği için korumaların şiddetine maruz kalan kadınlar, Birleşmiş Milletler’e şikayette bulundu.

Korumaların şiddetine maruz kalan Anabell Guerrero, Cristina Cachaguay, Karla Calapaki, Pilar Rassa, Stephanie Altamirano ve Ana Vera, Birleşmiş Milletlere başvurarak Cumharbaşkanı Erdoğan’ı şikayet etti.

Evrensel’den Elif Görgü’nün haberine göre; kadınlar ilk olarak Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü’ne (BM Kadın) mektup gönderdiler. Kadın Hakları Ulusal Platformu adına gönderilen mektuptaki görüşme talebi kabul edildi.

BM Kadın Ekvador temsilciliği yapılan görüşmeyi aktaran Karla Calapaki, örgütün kendileriye dayanışma gösterdiğini belirterek, iki öneride bulunduklarını aktardı.

Buna göre kadınlara Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığa Karşı Sözleşme (CEDAW) Komitesi’ne şikayette bulunmaları ve BM kadına yönelik şiddet özel röportörü ile görüşmeleri önerildi.

Evrensel’e konuşan Calapaki, kadın örgütleri ile yeniden bir araya gelerek hangi yolu izleyeceklerini tartışacaklarını belirtti, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Ekvador basınına konuşan Ana Vera da, Erdoğan’ı bir “savaş suçlusu” olarak gördüklerini söyleyerek, Türkiye’de Kürt halkına yönelik uygulamaların uluslararası kamuoyunda tartışıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.