Eksi 15 derecede terlikli yaşam

Eksi 15 derecede terlikli yaşam

Muş’un Malazgirt ilçesinde, eksi 15 derecede ayağında terlik ve üstlerinde ince elbiselerle ekmek peşine düşen Suriyeli sığınmacılar, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Suriye’deki savaştan kaçarak Malazgirt ilçesine gelen sığınmacıların içler acısı görüntüleri, yürek sızlatıyor.

Ayağında ayakkabısı olmadığı halde eksi 15 derecede buz tutan Malazgirt sokaklarında üç kardeşiyle yardım talep eden Suriyelilerin dramı yürek yakıyor.

Malazgirt sokaklarında ekmek derdine düşen Suriyeli savaş mağduru sığınmacılar, “Karnımız aç olduğunda üşüyor titriyoruz. İlla bir şeyler bulup yememiz lazım. Dilenmeyince yemek parasını nereden bulacaksın? Buradaki halk şuna inansın, kimse mecbur olmasa bu şekilde sefillik çekmek istemez” dediler.

Malazgirt halkı ise, Suriyeli savaş mağduru olan bu kişilerin hangisinin yardıma muhtaç hangisinin yalan konuştuğunu bilemediklerini ifade etti. Malazgirt ilçesinde berberlik yapan Turgut Bozkurt ise, “İlçemize gelip sığınan bu kardeşlerimize duyarsız kalıyoruz. Hangisi yardıma muhtaç hangisi insanın duygularını sömürdüğünü bilemiyoruz. Şuna inanıyorum, kimse mecbur kalmasa bu halde ayağında terlikle bu soğukta dışarı çıkmaz. İlçemize gelen sığınmacılara bir ayakkabı, belki bir kıyafet alabiliriz. Ekmek alıp ellerine verebiliriz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.