Eğitim-Sen baskıları protesto etti

Eğitim-Sen baskıları protesto etti

Eğitim-Sen Hakkari Şube Eşbaşkanı Şükran Sönmez Güldal, sendika üyelerine yönelik bir cadı avı başlatıldığını ve sendikal faaliyetlerinin engellenmek istendiğini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Eğitim-Sen Hakkari Şubesi üyelerine karşı başlatılan sürgün, baskı ve tutuklamaları basın açıklaması ile protesto etti.  

KESK Hakkari Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasına, Kesk Hakkari Dönem sözcüsü Musa Bor, Eğitim -Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal ve sendika üyeleri katıldı.

Açıklamasına Fransa'da hayatını kaybeden 84 kişinin ailelerine baş sağılığı dileyerek başlayan Eğitim -Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Güldal, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

Sendikal faaliyetlerinin yasa dışı gösterildiğini ve çalışmalarının açıkça engellenmek istendiğini belirtti.

Verilen sürgün ve açığa alma kararlarını eleştiren Güldal, başlatılan 'Cadı avı' ile örgütlü mücadelelerinin engellenmeye çalışıldığını belirtti ve ekledi.  "Asıl amaç bizleri korkutmak, yıldırmak ve sindirmektir.  Bazı arkadaşlarımız keyfi kararlarla sürgün edilmiş, bazı arkadaşlarımız sosyal medya paylaşımları ve attıkları sloganlar gerekçe gösterilerek açığa alınmıştır"

 SES Hakkari Şube Denetleme Kurulu Başkanı Metin Demirel'in 12 Nisan 2016 tarihinde basın açıklamasına katıldığı gerekçesi ile tutuklandığını hatırlatan Güldal, Demirel'in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın ardından Eğitim-Sen üyeleri sessiz bir şekilde dağıldılar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.