Ege'de can pazarı

Ege'de can pazarı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan sığınmacıları taşıyan iki ayrı botun alabora olması sonucu 3.5 yaşındaki bir çocuk ve 17 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan iki şişme bot, denize açıldıktan bir müddet sonra alabora oldu. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu sığınmacılar, denizde tam bir can pazarı yaşadı. Olay yerine intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri, iki ayrı olayda bir kurtarma operasyonu başlattı.

Ekipler, operasyonda 76 sığınmacıyı kurtardı. Yaşanan olaylarda denizde boğulan 3.5 yaşındaki bir çocuk ve 17 yaşındaki bir gencin de cesedini de denizden alındı. Kurtarılan kişiler sağ salim iskeleye çıkartılıp battaniyeye sarılırken, cesetler ise savcılık incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kurtarılan sığınmacıların da yapılan işlemlerin ardından İzmir'e gönderildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.