Edremit Belediyesi'nden Cizre'ye yardım kararı

Edremit Belediyesi'nden Cizre'ye yardım kararı

Edremit Belediye Meclisi, gerçekleştirdiği Nisan ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü oturumunda Cizre’ye  50 bin TL ayni yardımda bulunulmasını oy birliğiyle kabul etti.

VAN - Belediye toplantı ve konferans salonunda gerçekleştirilen oturum, Meclis Başkanvekili Mehtap Dinçer’in başkanlığında başladı.

Üçüncü oturumda çeşitli gündem maddelerinin yanı sıra, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayısıyla meydana gelen mağduriyetin giderilmesine yardımcı olmak için ‘Cizre’ye 50.000,00 TL Ayni yardım Sağlanması" gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesi görüşülmeden önce kısa bir konuşma yapan Belediye Meclis Başkan Vekili Mehtap Dinçer, bölgede yaşanan çatışmalı ortamdan kaynaklı, yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan yurttaşların olduğunu belirterek, göç mağdurlarının büyük bir kısmının da çevre illere gidip yerleştiğini ifade etti.

Edremit Belediyesi olarak yaşanan mağduriyetin giderilmesine yardımcı olabilmek adına ilk etapta Cizre için 50 bin TL’lik ayni yardım yapmayı planladıklarını belirten Dinçer, söz konusu yardım talebini meclisin oylamasına sundu.

Edremit Belediye Meclisi ‘oy birliğiyle ‘Cizre’ye yapılacak olan 50 bin TL’lik yardımı kabul etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.