Ebu Garip değil Almanya

Ebu Garip değil Almanya

Almanya'nın Hagen kentinde mültecilerin kaldığı kampta, özel güvenlik görevlilerinin bir mülteciye yaptığı muamele büyük tepki çekti. Mültecinin boynuna ayakla basılması Irak'ta Ebu Garip cezaevindeki işkence görüntülerini hatırlattı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Hagen kentinde mültecilerin kaldığı kampta özel güvenlik dehşeti yaşandı.

Almanya'yı şoke eden ve soruşturma başlatılan fotoğraf, Irak'taki Ebu Garip cezaevinde Amerikan askerlerinin mahkumlara yaptığı işkenceleri hatırlattı.

Alman iki özel güvenlik görevlisi, bir mültecinin ellerini arkadan kelepçeliyor. Bununla yetinmeyen bir güvenlik görevlisi ayağıyla mültecinin boynuna basıyor. Arkadaşıyla birlikte bu şekilde poz veren güvenlik görevlisinin güldüğü de görülüyor.

Fotoğrafın basına sızmasıyla Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı, iki özel güvenlik görevlisi hakkında soruşturma başlattı.

Olayla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Hagen Emniyet Müdürü Frank Richter, "Bu fotoğraf, sadece Guantanamo'dan alışık olduğumuz görüntüler içeriyor" dedi. 

 

Söz konusu mülteci kampında, özel güvenlik görevlilerinin neden olduğu birçok yaralama olayıyla ilgili kanıt bulunduğunu belirten Richter, 4 şüpheli hakkında inceleme başlatıldığını söyledi.

Hagen Emniyet Müdürü Frank Richter, mülteci kampında yaşanan kötü muamelenin yabancı düşmanlığı nedeniyle yapıldığı yönünde bir kanıta ise rastlamadıklarını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum