Düşen İHA'yla ilgili açıklama

Düşen İHA'yla ilgili açıklama

Adana’da, boş bir araziye düşen ABD’ye ait insansız hava aracının (İHA) parçaları uzman bir ekip tarafından tek tek toplanıyor.

ABD’li askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, İncirlik Hava Üssünden kalkan ABD Hava Kuvvetlerine ait MQ-1 Predator uzaktan kumandalı uçak, saat 01:40 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Doğankent mahallesinde bir tarlaya düştü. İlk değerlendirmede insansız hava aracı mekanik arıza nedeniyle düştüğü kaydedildi. Olayda askeri ve sivil kimse yaralanmadığı belirtildi.

İNCELEMELER SÜRÜYOR

ABD askeri ve Türkiye yetkilileri, insansız hava aracının düştüğü yerde incelemelerini sürdürüyor. Ekipler, insansız hava aracının parçalarını tek tek topluyor. Çalışmalar, akşama kadar tamamlanmazsa yarın devam edilecek.

BENZİN İSTASYONUNU TEĞET GEÇMİŞ

Bu arada, İHA’nın düştüğü yerin yakınlarında benzin istasyonu bulunan Mehmet Bayram, olay anını şöyle anlattı:

“Saat 01.20 sıralarında otururken havada ışığı yanıp sönen bir cisim gördük, istasyonun yanındaki ağaçları sıyırıp geçtikten 1-2 dakika sonra patlama sesi duyduk. 10 dakika sonra polis geldi, araştırma yaptı. ABD’lilere ait insansız hava aracıymış. Korktuk. İstasyonu teğet geçti. Buraya düşseydi, facia yaşanabilirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.