Dünya liderleri Suriye Bağışçılar Konferansı'nda bir araya geliyor

Dünya liderleri Suriye Bağışçılar Konferansı'nda bir araya geliyor

Dünya liderleri bugün Londra'da düzenlenecek Suriye Bağışçılar Konferansı'na katılıyor.

70 ülke liderinin katılması beklenen konferansta Suriyeli göçmenlere eğitim ve iş olanaklarının yaratılması için kaynak yaratılması amaçlanıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konferansa katılacak liderler arasında. Konferansa devletler dışında birçok insani yardım örgütü de katılıyor. Bazı Suriyeli sivil toplum örgütleri de katılımcılar arasında yer alıyor.

Bu, bugüne kadarki Suriye bağış konferanslarının dördüncüsü. Konferansta 6.2 milyar dolarlık kaynak oluşturulması hedefleniyor.

Bölge ülkelerine yardım hedefi

Pazartesi günü Reuters'a konuşan ve ismi açıklanmayan AB yetkilileri, AB'nin konferansta 2.2 milyar dolarlık yardım açıklayacağını söyledi.

Konferansın hedeflerinden, biri Suriye çevresindeki bölgede 2017'ye kadar tüm mülteci çocukların eğitim görebileceği yerlerin varlığını garanti altına almak.

Bu yapılırken, göçmenleri ağırlayan ülkelerin kendi çocuklarının eğitimi göreceği yerlerin varlığını da garanti altına almasına yardım edilmesi hedefleniyor.

Yetkililer ayrıca bu yardımlarla yine bu ülkelerde yeni iş ve ticaret olanaklarının açılmasının hedeflendiğini belirtiyor.

Bununla bu ülkelerin ekonomisinin güçlendirilmesi ve göçmenlere yardım etmeleri için onları ekonomik daha güçlü bir konuma taşımanın amaçlandığı aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.