Dündar: Yıkmaya çalıştığımız iddia edilen hükümet devrildi

Dündar: Yıkmaya çalıştığımız iddia edilen hükümet devrildi

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Erdem Gül ile birlikte yargılandıkları davada savunma yapan Can Dündar, yargılananın gazetecilik olduğuna dikkat çekerek, "Biz görevde olan hükümeti devirmekle suçlanıyoruz ama dün akşam bu hükümet devrildi" dedi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasının karar duruşması, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. 

Gül ve Dündar'a destek olmak için adliyeye, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Barış için Akademisyenler'den Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, gazeteci Fehim Taştekin de geldi. Duruşmaya mahkemenin aldığı 'gizlilik' kararı gereği avukatlar ve Dündar ile Gül dışında kimse alınmadı 

Savcı: Dündar örgüte yardım etmekten yargılansın 

Duruşmada söz alan Dündar ve Gül'ün avukatları, savcının "casusluk" suçlamasından vazgeçtiğini, bu yüzden duruşmaların açık yapılmasını talep etti. Bu talep üzerine mahkemeye kısa süre ara veren heyet, talebi kabul etmedi. Devam edilen yargılamada, Dündar ve Gül'ün avukatlarının mütalaasını okumasını istediği savcı, bu talebe 'Yazılı verdim okumayacağım' yanıtı verdi.

Bunun üzerine Dündar ve Gül'ün davasında mütalâayı heyet üyesi hakim okudu. 

Mütalaanın okunmasının ardından yeniden söz alan savcı, Dündar'ın 'terör örgütüne üye olmaksızın örgüte yardım etme' suçlamasının dosyadan ayrılmasını talep etti. Savcı ayrıca Dündar'ın 'casusluk' suçlamasının unsurları oluşmadığından bu suçlamadan beraatını talep ederken, Dündar'ın 'devletin güvenliği ile ilgili belgeleri temin etme ve yayınlamadan' cezalandırılmasını, Gül'ün ise 'yayınlamaya iştirakten' cezalandırılmasını talep etti.

Hakkındaki bu talep üzerine söz alan Can Dündar, savunmasına Deniz Gezmiş'i anarak başladı. 

Dündar, "Bugün 6 Mayıs, 44 yıl önce bu ülkede bir hukuk yarası yaşandı. Umarım bugün yeni bir yara açılmaz. Biz görevde olan hükümeti devirmekle suçlanıyoruz ama dün akşam bu hükümet devrildi. Diliyoruz ki habercilikten ceza almayalım. Bu bütün gazeteciler üzerinde Demokles kılıcı yerleştirir. Bir suçu deşifre ettik, haberimizin arkasındayız" dedi.

Gül: Suçlu değil, gazeteciyiz

Dündar'ın ardından savunma yapan Erdem Gül ise "Gazetecilik suç değildir, gazeteci haber yapar" dedi. Yine Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan Gül, "Türkiye'de bir daha utanç dolu kararlar alınmasın. Savcı lehimize delil toplamadı. Biz suçlu değiliz, gazeteciyiz" dedi. 

Duruşma, Dündar ve Gül'ün avukatlarının savunma yapması ile devam etti. Avukat Fikret İlkiz savunmasında, "Savcı hangi saik ve motivasyonla haber yapıyorsunuz sorusunu soramaz. Saik yargılanamaz" dedi.

Duruşma, avukatların savunması ile devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.