Dündar ve Gül hakkındaki iddianame kabul edildi

Dündar ve Gül hakkındaki iddianame kabul edildi

MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi.

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle 26 Kasım 2015’te İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dündar ve Gül hakkında “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle iddianame hazırlamıştı.

İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı şikayetçi olarak yer almıştı.

Davanın ilk duruşması, 25 Mart 2016 Cuma günü yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.