Dumanlı hakkında yakalama kararı

Dumanlı hakkında yakalama kararı

Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında, ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkarıldı.

“Cumhurbaşkanına hakaret” ve “iftira” suçlarından hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Today’s Zaman eski Genel Müdürü Bülent Keneş’in yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, Ekrem Dumanlı katılmazken, Bülent Keneş ve avukatı hazır bulundu.

Mahkeme, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu aracılığıyla suç tarihi itibariyle Zaman Gazetesi’nin sorumlu yaz işleri müdürü, sorumlu yayın müdürü, genel yayın müdürü ve yönetmeninin kim olduğuna ilişkin bilgi istenilmesine karar verdi.

Mahkeme, Ekrem Dumanlı hakkında yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanığın savunma ve delillerinin tespit edilerek serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.