DTK, yasağın sürdüğü Şırnak'a gidecek

DTK, yasağın sürdüğü Şırnak'a gidecek

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'a 16 Haziran'da gitme kararı alan Demokratik Toplum Kongresi, "DTK bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz" dedi.

Şırnak merkezde operasyonların bittiği açıklanmasına rağmen sokağa çıkma yasağı 89'uncu gününde sürüyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kent halkıyla dayanışmak ve yasağın kaldırılması için kente gitme kararı aldı.

16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde toplanıp araçlarla Şırnak'a hareket edilecek. Ziyaret öncesi DTK Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DKT Eşbaşkanı Leyla Güven, gelişen süreçle birlikte Kürt il ve ilçelerinin bombalarla yerle bir edildiğini ve "Operasyonlar bitti" denilmesine rağmen yasağın, operasyonların aylardır devam ettiğini belirtti. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre Güven şunları söyledi:

"Çatışmalar bitmesine rağmen devlet bilinçli bir şekilde halkın evlerini yıkıp, yakıyor. Yükskeova'da 8 bin 500 ev oturulamaz durumda. Bunların çoğu çatışmaların olmadığı ve çatışmaların bitiminin ardından yıkılmıştır. Yüksekova ile Hakkari, Cizre ile Şırnak'ın yeri değiştirilmek isteniyor. Bu yıkımları dur demek için, Şırnak halkının yanında olmak için, ses olmak için 16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde hep birlikte Şırnak'a hareket edeceğiz. Bütün DTK bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz. Onurlu Şırnak halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır"

Konuşmanın ardından toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.