DTK özyönetim gündemiyle toplandı

DTK özyönetim gündemiyle toplandı

Demokratik özerklik ve özyönetim inşa sürecinin tartışılacağı DTK Genel Kurulu Diyarbakır’da başladı.

Kayapınar Spor Kompleksi’nde toplanan DTK Genişletilmiş Genel Kurulu’na farklı kentlerden DTK delegelerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ile HDP/HDK bileşeni parti ve kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Genel kurulun yapıldığı salona “Özyönetimle demokratik ulusa” ve “Özyönetimler kadınla doğdu, kadınla yaşam bulacak” yazılı pankartlar asıldı.

Kongre öncesinde DTK Eş Genel Başkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle tüm delegelerle selamlaştı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Mülkiye Birtane, kongrenin halkların eşitliği ve özgürlüğüne vesile olmasını diledi.

Kongrede ilk sözü DTK Eş Başkanı Selma Irmak yaptı.

Irmak yaptığı konuşmada, Kürt halkının artık eskisi gibi yönetilmek istemediğini söyleyen Irmak, tarihte gerçekleştirilen katliamları hatırlattı, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın öncülüklerini gerçekleştirdiği isyanları hatırlatan Irmak, “Dedelerimiz ninelerimiz teslim olmadı, biz de teslim olmayacağız” dedi.

Genel kurul konuşmalarla devam ediyor. HDP, HDK ve DTK eşbaşkanlarının konuşmalarının ardından genel kurul basına kapalı olarak devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.