Dresden'de Pegida yanlısı ve karşıtı gösteriler bekleniyor

Dresden'de Pegida yanlısı ve karşıtı gösteriler bekleniyor

Almanya'da göç ve İslam karşıtı Pegida hareketinin kuruluşunun 2. yıldönümünde Dresden'de Pegida taraftar ve karşıtlarının gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.

Göç ve İslam karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler" (PEGİDA) hareketinin kuruluşunun 2. yıldönümü vesilesiyle Pegida temsilcileri hareketin merkezi sayılan Dresden kentinde bir gösteri düzenleme çağrısı yaptı. Öğle saatlerinde başlaması öngörülen gösteri nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca şehrin farklı yerlerinde çok sayıda karşı gösteri düzenlenmesi de bekleniyor.

Dresden Emniyet Müdürü Horst Kretzschmer, göstericilere ifade özgürlüğü hakkını sadece 'barışçıl' değil aynı zamanda 'terbiye ve saygı çerçevesinde' kullanmalarını söyledi.

Normalde gösterilerini pazartesi günleri düzenleyen Pegida'nın bu kez pazartesi günü düzenlemesine, kentte aynı gün Pegida karşıtı "Dresden kendisini gösteriyor!" adlı bir gösteri düzenlemesi nedeniyle izin verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.