Don nöbeti

Don nöbeti

Fethiye'de örtü altı domates üreticisi, sıfırın altına düşen hava sıcaklığının ürünlerine zarar vermemesi için seralarda soba yakıp, nöbeti tuttu.

Hava kararınca sera içinde nöbet tutmaya başladılar. Seranın içine astıkları termometrelerde sıcaklığın 2 dereceye düştüğünü gören üreticiler, sobaları ateşleyerek sıcaklığın düşmemesi için sabaha kadar nöbet tutular.

Fethiye'nin Karaçulha ve Çamköy mahallelerinde bazı üreticiler saat 19.00'dan itibaren seralarında sobaları yakmaya başladı.

Üreticilerin don almaması için sabaha kadar seralara da nöbet tutular.

Üretici Doğan Divarcı; Şu anda hava sıcaklığında düşüş var. Sabah 8:00 kadar yakacağız. 3-4 gündür yakıyoruz. Akşam 19:30 sıralarında yakmaya başladık. Gecede en az 100 kilogram odun yakıyoruz dedi. Neşet Kaban; 30 yıldır domates işi ile uğraşıyorum. Bu domates bir gün güldürüyor, bir gün üzüyor yoruyor. Ekmek kapısı başka yapacak iş yok. Hava sıcaklığı her gün değişiyor - 2 ye kadar düşüyor. Şu anda herkes yaktı seralarını. Domates 1200 lira civarı şu an. Odu fiyatları pahalı ama şu odun kara borsa metre ile alıyorlar, kilo ile satıyorlar diyen Kaban; 3 serada 9 soba var, böyle erkenden sobaları yakarsak bir ton odun yakıyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.