Dokunulmazlık görüşmeleri ertelendi

Dokunulmazlık görüşmeleri ertelendi

Dokunulmazlık görüşmeleri Meclis’in yeterli çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle haftaya kaldı. Teklif, en erken gelecek hafta çarşamba günü görüşülebilecek.

Bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda ele alınması planlanan dokunulmazlık teklifi haftaya kaldı. Gerekçe ise Genel Kurul’un görüşmeler için yeterli çoğunluğa ulaşamaması. Meclis İç Tüzüğü’ne göre Genel Kurul’da çalışma yapmak için 184 milletvekili olması gerekiyor.

317 vekili bulunan AKP, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin 1. tur oylamasının pazartesi günü yapılması için önerge verdi. Ancak Meclis’te 184 sayısını bulamadı ve önergeyi onaylatamadı. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Genel Kurul’u 17 Mayıs Salı gününe kadar kapattı.

Teklif, en erken gelecek hafta çarşamba günü görüşülebilecek. Karma komisyonda, yarısından fazlası HDP’lilere ait olmak üzere 136 milletvekiliyle ilgili 619 fezleke bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.