Doktoru, Clinton'ın "sağlıklı" olduğunu söyledi

Doktoru, Clinton'ın "sağlıklı" olduğunu söyledi

Hillary Clinton'ın doktoru Demokrat Partili Başkan Adayı'nın "sağlık durumunun ABD başkanlığı yapmaya uygun olduğunu" söyledi.

Açıklamada zatürre teşhisinin ardından Clinton'ın sağlık durumunun "iyiye gitmeye devam ettiği" vurgulandı. Seçim kampanyası yetkilileri Clinton'ın güncellenmiş sağlık kayıtlarını yayımlarken, Cumhuriyetçi Partili rakibi Donald Trump da televizyonda yayımlanan bir sağlık programında kendi sağlık kayıtlarını kamuoyuna duyurdu.

Kampanya yetkilileri, geçen Pazar günkü 11 Eylül saldırılarını anma törenlerinde fenalaşan Clinton'ın, yarın kampanyaya kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. ABD Başkanlığı için şu ana dek mücadele eden en yaşlı adaylardan olan Clinton ve Trump, sağlık bilgilerini paylaşmaları için yoğun baskı altındaydı.

Clinton'ın fenalaşmasıyla da adayların sağlıkları, tartışılan başlıca konulardan biri haline geldi. Doktoru Lisa Bardack Clinton'ın tam bir muayeneden geçtiğini ve her şeyin normal çıktığını belirtti.

New York'taki evinde istirahate çekilen Clinton'a 10 gün boyunca Levaquin adlı bir antibiyotiğin uygulanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.