Doktordan Sibel Çapraz'a: Senin tedavin burada yapılmaz!

Doktordan Sibel Çapraz'a: Senin tedavin burada yapılmaz!

İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutuklu Sibel Çapraz'ın ablası Kendi Çapraz, kardeşinin cezaevinde çok zor koşullar altında yaşadığını belirtti.

Hakkari İl Genel Meclis üyesi Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateşle ağır yaralanmıştı. 15 ameliyat geçiren Çapraz, tedavisi devam ederken 3 Mart'ta "örgüt üyeliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddialarıyla tutuklandı.

6 ay kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden İzmir Menemen R Tipi Cezaevine gönderilen Çapraz'ın 4 ameliyat daha olması gerekiyor. Sibel Çapraz ile dün görüşen ablası Kendi Çapraz, kardeşinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çapraz'ın İstanbul’daki sevk işlemleri ve rapor almak için yine ringle hastaneye götürüldüğünü belirten Kendi Çapraz, “El cerrahı olan doktor Sibel’e kızmış ve ‘sana kaç defa söyleyeceğim, sana kaç rapor yazdım ve halen buradasın, bana geliyorsun. Kendi doktoruna git, senin tedavin burada yapılmaz’ demiş. Sibel de, ‘ben ne yapabilirim ki ha bire benden rapor istiyorlar, onu bana değil de cezaevi yönetimine ve başsavcıya sorun’ diye yanıt vermiş” sözleriyle Sibel’in yaşadıklarını anlattı. 

‘Saatlerce bekletildiği ring aracında kolostomi torbası patladı’

Sibel Çapraz'ın bir haftadan fazladır vücudunda dirençsizlik olduğu için cezaevi doktoru tarafından dahiliye uzmanının olduğu başka bir hastaneye sevk edilerek götürüldüğünü dile getiren abla Çapraz, sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak Sibel’i doktora göstermeden geri getirmişler. Sibel diyor ki; ‘Beni saatlerce ringte beklettiler, komutan kendi özel işlerini yaptırıyordu. Ring aracında beklerken benim kolostomi torbam patladı. Üstüm rezil oldu. Sedye istediler. Beni sedye ile götürüp kolostomi torbamı değiştirdiler, tekrar getirip hücreme tıktılar’ dedi.” 

Abla Çapraz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sibel cezaevinde çok zor günler geçiriyor. Açık görüşte cezaevinde yaşadıklarını bize bir bir anlattı. Sibel yaşadığı bir olayı da bize şu sözlerle anlattı: ‘Cezaevinde gecenin bir vakti nefes alamıyordum, gardiyanları çağıracaktım ama çağıramıyordum. Zil bozuktu ve sürüklenerek kapıya doğru gittim ve gardiyanları çağırdım. Revirdeki doktor geldi, oksijen taktılar. Sonra biraz kendime geldim. Banyomun kapısına iki kamera yerleştirmişler ve bu nedenle banyo yapamıyorum, girdiğim gibi çıkıyorum.’ Biran önce bu yaşananlara bir son verilmeli ve Sibel’in daha iyi koşullarda tedavi edilmesi gerekiyor. Biran önce serbest bırakılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.