"Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı"

"Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı"

Van’da, düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı bugün sona ererken, 5 firma ile fuarda temsil edilen Hakkari stantı fuarın gözdesi oldu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Van’da Organize Sanayi Bölgesi Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15 Nisan tarihinde açılışı yapılan ve bugün sona erecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda Hakkari ürünlerinin sergilendiği stantlara büyük bir ilgi vardı. 

Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Van Valisi İbrahim Taşyapan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ile kamu kurum amirleri, firma yetkilileri, çiftçiler ve vatandaşların katıldığı fuar üçüncü gününü geride bıraktı. 

Hakkari İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ile firma yetkilerini de hazır bulunduğu fuarda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de fuarda bir stant açtı. Stantta Hakkari’nin tarım, hayvancılık gıda ürünleri sergilendi.Hakkari’den Baskınlar- Süt İşleme tesisi, Et Al Gıda, Aknil Gıda, Nehri Şemdinli Bal, Hekim Bal firmaları ürünlerini sergiledi.

Doğu Anadolu kalkınma Ajansı (DAKA) başta olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan çok sayıda tarım alet ve makine üreticisi, birlikler, kamu kurumları ve araştırma enstitüleri çalışmaları ile ilgili stantlar açarak üretim alanları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler. 

Fuarda yerini alan Yüksekova Merkezli Baskın- Süt İşletme Tesisi, süt ürünlerini sergilerken, Hakkari firmalarından Etal Gıda, Qartol ve Patpat cips markalarının tanıtımına ağırlık verdi.
Nehri- Şemdinli ve Hekim Balcılık ise fuarda Hakkari balını tanıtırken, fuarın gözdesi yine Hakkari kilimleri oldu.

15 Nisan'da açılan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı bugün sona erecek.

2-649.jpg

5-113.jpg1-20150418122708.jpg 3-426.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum