Doğanlı sakinleri isyanda

Doğanlı sakinleri isyanda

Doğanlı kampı Muhtarı Musa Alkan, kamp sakinlerinin içinde bulunduğu zor şartlardan yakınarak köyün içinde bulunan kanalizasyon sorununa bir çözüm bulunmasını istiyor.

ZEKİ DARA - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

Çukurca’nın Uzundere Beldesi Doğanlı Köyü’nden 1995 yılında göç edip 2002 yılında da Yüksekova’nın Kamışlı (Sinava) Köyü’nün aşağısındaki boş araziye devlet tarafından getirilip yerleştirilen 204 haneli Doğanlı Köyü(Kampı) sakinleri yeterince hizmet alamadıklarını ve bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Yüksekova'ya 18 kilometre mesafede bulunan 2 bin nüfuslu 204 haneli Doğanlı Köyü (Kampı) Muhtarı Musa Alkan, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek köyün içinde geçen kanalizasyon sularının büyük bir tehlike saçtığını belirterek bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi. Alkan, 2002 yılında kurulan köylerinin su probleminin hala çözülmediği belirterek vatandaşların su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilkel yöntemlerle kuyu açmaya çalışmaktadır. 2005 yılında köyümüze yapılan su şebekesi enerji azlığı nedeniyle doğru dürüst çalışmamaktadır.”dedi.

Ayşe Alkan isimli köy sakini köylerindeki şebeke suyunun çok kötü olduğunu vurgulayarak, İçme suyunu göstererek suların pislikle dolu olduğunu söyledi.

Köy sakinlerinden Meryem Alkan isimli kadın ise köyün içinden geçen kanalizasyon şebekesinin çocukların sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak bu kanalizasyon suyunun bir an önce kapatılmasını istedi.

31717

31718

31719

31720

31721

31722

31723