Doğan: CHP, AKP'ye yedeklenmiştir

Doğan: CHP, AKP'ye yedeklenmiştir

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "CHP, AKP'ye yedeklenmiştir. Siyasal İslam devlet modelinin bir parçası olmaya doğru da bir hayli ilerlemiştir" dedi.

Bakanlar Kurulu tarafından Olağanüstü Hal'in uzatılmasına tepki gösteren HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "AKP iktidarı kurulmak istenen sistemin altyapısını oluşturmak için OHAL'i uzattı. Yani bir devlet yapma meselesi yani bu siyasal İslam'dır. Siyasal İslam devletlerin ideolojisidir" dedi. İktidarın istediği modeli hayat geçirmesi için askeri, siyasi anlamda OHAL'e ihtiyacı olduğunu ifade eden Doğan, "Büyük bir operasyon ve revizyon yapıyorlar. Tek nedeni yeni kuracakları olan diktatörlük sistemidir" diye konuştu.

'CHP, AKP'ye yedeklenmiştir'

AKP, CHP ve MHP tarafından İstanbul Yenikapı'da gerçekleşen ve "Yenikapı ruhu" olarak nitelendirilen ruhun bozuk bir ruh hali olduğunu kaydeden Doğan, orada ortaya çıkan ruhun halkların iradesini taşıyan bir ruh hali olmadığını belirtti. Bu ittifakta CHP'nin yer almasının kurumsal kimliğinden kaynaklandığını söyleyen Doğan, "CHP içerisinde farklı sesler olabilir ama kurumsal kimliği sistemden yanadır ve bu sistemin güçlenmesinden ve kurtarılmasından yanadır" dedi.

CHP'nin var olan sistemi değiştirme gibi bir çabası olmadığını kaydeden Doğan, CHP'nin laikliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı'na, Alevilere, emekçilere yönelik bir projesi olmadığının altını çizerek, "O yüzden CHP'nin muhalif durumu yok denecek kadar azdır ve tanımlanamayacak durumdadır. CHP sistemin partisidir ve AKP'ye yedeklenmiştir. Yeni kurulacak siyasal İslam devlet modelinin bir parçası olmaya doğru da bir hayli ilerlemiştir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.