Diyarbakır’da Sur yürüyüşüne polis müdahalesi

Diyarbakır’da Sur yürüyüşüne polis müdahalesi

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara karşı Sur ilçesine yapılan yürüyüşe polis müdahale etti..

HDP, DBP, DTK ve HDK’nin bugün saat 16.00’da halkı ablukanın devam ettiği Sur İlçesi’ne yürüme çağrısı üzerine harekete geçen Diyarbakır halkı polis müdahalesiyle karşılaştı.

Saat 16.00 itibariyle Diyarbakır’ın birçok noktasında bir araya gelerek Sur’a doğru yürüyüşe geçen kitleye karşı polis tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermi kullandı, havaya ateş açtı.

Dağkapı Meydanı’na kurulan polis barikatları eylemciler tarafından yıkıldı.

Polis bir çok kişiyi yaka paça gözaltına aldı, çok sayıda kişi de atılan gazlardan ötürü fenalık geçirdi.

imc tv’ye konuşan HDP’li vekiller Mahmut Toğrul ve Feleknas Uca, Sur’a yürüyenlere müdahalenin olduğunu ancak bunun karşısında yürüyüşçülerin de ‘direniş sergilediğini’ ifade etti.

Kentin farklı noktalarında toplanan insanlar Sur’a yürümeye çalışmaya devam ediyor.

Bir çağrı daha: Kimse evine dönmemeli

Öte yandan DTK, HDK, HDP, DBP ve KJA’dan bir çağrı daha geldi.

Yapılan çağrıda, “Sur’daki abluka ve yasaklar kaldırılıncaya kadar yürüyüşümüz sürecektir. Abluka kaldırılıncaya kadar kimse evine gitmemeli, geri adım atmamalıdır. Günlerce de sürerse sokaklarda olmalı, evine dönmemelidir. Herkes bulunduğu yerden, gürültü ve ses çıkartarak, Sur’a yürümeye devam etmelidir. Gün tarihi bir gündür, direnişimizle tüm ablukaları yıkabiliriz, Sur’da katliam tehdidi altında olan insanlarımızı kurtarabiliriz. Diyarbakır daha önce direnişiyle birçok kez tarih yazdı; bugün de direnişiyle bir kez daha tarih yazacaktır,” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.