Diyarbakır’da Newroz günü

Diyarbakır’da Newroz günü

Newroz’u kutlamak için Diyarbakır’da tüm hazırlıklar tamamlandı. Newroz’da, operasyonların durması çağrı yapılarak siyasi ve demokratik talepler dile getirilecek.

“Direnerek Kazanacağız, Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan, Demokratik Türkiye” şiarıyla Diyarbakır’da Newroz bugün kutlanacak. Kutlamanın yapılacağı Newroz Parkı’na dev bir platform kuruldu. Diğer yıllara oranla çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alan çepeçevre bariyerlerle kapatıldı. Bu bariyerlerde Tertip Komitesi’nin belirlediği güvenlik görevlileri 24 saat boyunca nöbet tutmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de alan çevresinde devriye ve kontrollerini yoğun sürdürüyor. Alana girişler beş giriş kapısından aramalarla sağlanacak. Çok sayıda yabancı konukla birlikte, sanatçı, aydın, siyasi parti temsilcisi de Newroz’a katılacak. 

haberinfotograflari.gif
Saat 10.00’da başlayan kutlamada, açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Hafize İpek yapacak. Kutlamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Başkanı Gülistan Koyiğit, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı birer konuşma yapacak. Sanatçılar Mikail Aslan, Amed Müzik Orkestrası Şehit Mizgin Kadın Korosu, Koma Gule Xerzan, Bajar’ın sahne alacağı kutlamanın, saat 16.00’da sona ermesi öngörülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı da, 21 Mart’ta Bağlar ilçesi Newroz Parkı’nda düzenlenecek kutlamalara katılmak isteyen vatandaşları 25 ayrı noktadan otobüslerle kutlama alanına ücretsiz taşıyacağını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.