Diyarbakır'da 'Kent Bilgi Sistemi' kapanış toplantısı

Diyarbakır'da 'Kent Bilgi Sistemi' kapanış toplantısı

Bağlar Belediyesi tarafından yürütülen Kent Bilgi Sistemi Projesi toplantısı bir çok belediye, STK ve kurum ve kuruluşun katılımı ile gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR  - Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Kent Bilgi Sistemi" toplantısına Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Sur Belediyesi bilgi işlem sorumluları, Sur Belediyesi bilgi işlem sorumluları, Kayapınar Belediyesi bilgi işlem sorumluları, muhtarlar, Batman Belediye Başkan yardımları, Odalar, KURDİ-DER, Kürt Enstitüsü, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Sampaş Akıllı Kentler İcra Kurulu Üyesi Ali Demir Akgünlü katıldı.

Hizmetler sahaya inecek

Kent Bilgi Sistemi projesinin kapanış toplantısında konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, tüm kurumlar için olduğu gibi, belediyeler de gelişen bu sürece uygun olarak kendini yenilemek ve çağın gereklerine uygun olarak donatmak durumunda olduğunu belirtti. Bağlar Belediyesi olarak Kent Bilgi Sistemi'ne uygun bir yapılanma çalışmasını başlattıklarını söyleyen Baran, "2010 yılının başlarında E-Belediye uygulamasını da devreye alarak yurttaşlarımızın internet üzerinden belediyemize olan borçlarını bulundukları alanlarda ödemelerine olanak sunduk. Şimdi ise Kent Bilgi Sistemi'ne geçiyoruz. Bağlar Belediyesi olarak bu sistemle e-hizmet ayağınıza gelebilecek. Artık her iş için yurttaşlarımızın belediyeye gelmesine gerek kalmaksızın mobil cihazlarla/mobil araçlarla hizmet sahaya inecek. Bu sistemi yapılan çalışmaların verimlilik düzeyini arttıracak. Bu kapsamda, Kent Bilgi Sistemi çalışmasının tüm Bağlar halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu proje ile; E-imar, Coğrafi Bilgi Sistemi, Uygulama İmar Planının Sayısallaştırılması, E-rehber, E-belediyecilik, Vergi Hatırlatma Sistemi, Tele-propaganda, Anket Referandum Hattı, Akıllı Vezne Sistemi ve Bağlar'da yaşayan yurttaşların sosyal ve ekonomik konularda güncel verilere ulaşabileceği belirtildi. Toplantı, daha sonra verilen bir kokteyle sona erdi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.