Diyarbakır'da HDP ve DBP il ve ilçe binalarına polis baskını

Diyarbakır'da HDP ve DBP il ve ilçe binalarına polis baskını

Diyarbakır ve tüm ilçelerinde HDP ve DBP'nin binalarına polisin düzenlediği gece baskınında, saatlerce süren aramaların ardından parti raporlarına, evrak ve kitaplarına el konuldu. Evleri basılan bazı partililer de gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve merkez ilçe binaları polis tarafından basıldı. İl binalarında polisler tarafından arama başlatıldı.

HDP il binasında yapılan aramaya HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca ve parti yöneticileri refakat etti. Yapılan baskınların gerekçesi ise öğrenilemedi. 

Dört merkez ilçe binasına da baskın

İl binalarının yanı sıra, kentin merkez ilçeleri olan Yenişehir, Kayapınar, Bağlar)ve Sur ilçelerinde de parti binalarına polis tarafından baskın düzenlendi. Tüm binalarda arama gerçekleştirildi. 

Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde HDP ve DBP binalarına yapılan baskınlarda aynı anda kimi parti üyelerinin evlerine de baskın olduğu ve gözaltıların yaşandığı belirtildi. Gözaltına alınan partililerin isimleri henüz öğrenilemedi. 

Kentte dün sabah saatlerinde HDP, DBP il, ilçe eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.