Diyarbakır'da güvenliği kadınlar sağlayacak

Diyarbakır'da güvenliği kadınlar sağlayacak

KJA'nın 8 Mart mitinglerinin finalini vereceği Diyarbakır'da hazırlıklar devam ederken, miting alanında görevlendirilen 300 kadın güvenliği sağlayacak.

Kongreya Jinen Azad (KJA) tarafından 8 Mart etkinliklerinin finali verileceği Diyarbakır mitinginin hazırlıkları devam ediyor. Mitingin güvenliğini sağlayacak olan kadınlarla mitingin düzenleneceği İstasyon Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada konuşan KJA Diyarbakır Koordinasyon Sorumlusu Zübeyde Zümrüt, miting için başvurularını yaptıklarını belirterek, mitingin güvenliğinden 300 kadının sorumlu olacağını ifade etti. 

Sahnede, kortejde ve 4 ayrı arama noktasında güvenliği sağlayacaklarını vurgulayan Zümrüt, kadınların bahar ayı ile birlikte her gün alanlarda olması gerektiğini söyledi. Bütün kadınları 8 Mart'ta özgürlüğü haykırmaya ve direnişi büyütmeye çağıran Zümrüt, 8 Mart saat 10.00'da DTK önünden İstasyon Meydanı'na yürüyeceklerini kaydetti.

Zümrüt, mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.