Diyarbakır'da EKO-JİN mağazası açıldı

Diyarbakır'da EKO-JİN mağazası açıldı

Amed Kadın Kooperatifi, kadın emeği ile üretilen kadın ve çocuk kıyafetleri ile el işi ürünlerinin satışa sunulacağı EKO-JİN mağazasının açılışını yaptı.

KJA öncülüğünde, Amed Kadın Kooperatifi'nin ürünlerinin satışa sunulduğu EKO-JİN mağazasının açılışı yaptı. Daha önceden Mersin, Van, Dersim'de aynı isimle açılan mağazanın 4'üncüsü Diyarbakır'da açılmış oldu. Tamamen kadın emeğinin ürünlerinin bulunacağı mağazada kadın ve çocuklar için yöresel kıyafetler, takı ve çanta gibi aksesuarlar satışa sunulacak. 

Mağazanın açılışında konuşan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Fatma Arşimet, Kürt kadınlarının mücadelesinin önemine vurgu yaparak, "Kürdistan'da kadınlar çok ezilmiştir ama mücadeleye öncülük eden de kadın olmuştur hep. Biz özellikle Silopi'de katledilen 3 siyasetçi kadın arkadaşımız olan Seve, Pakize ve Fatma'nın mücadelesini devam ettireceğimizi söylemek istiyoruz" dedi. 

Bir kadın komünü oluşturduklarını ve tamamen kadın emeğiyle bu mağazayı kurduklarını ifade eden Arşimet, bu alanda çalışmaların devam edeceğini ifade etti. 

Çocuk ürünlerinin de bulunduğu mağaza kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü ve ilk ürünlerinin satışı yapıldı. 

Mağaza Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı üzerinde bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.