Diyarbakır’da 11 okul 6 ASM 2 yurt karakola dönüştürülecek

Diyarbakır’da 11 okul 6 ASM 2 yurt karakola dönüştürülecek

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde eğitimin sürdüğü 11 okul, 6 aile sağlık merkezi ve 2 yurt karakola dönüştürülecek. Bazı kurumlar boşaltılarak yıkımına başlanırken bazıları da gündüz kamu hizmeti gece karakol olarak kullanılmaya başlandı.

DİHA'nın haberine göre, Diyarbakır'ın birçok ilçesinde bulunan sağlık ocakları, okul ve yurt gibi amme hizmeti veren kurumlar karakola dönüştürülüyor. Sur, Bağlar ve Yenişehir gibi merkez ilçelerinde toplamda 11 ilkokul, 2 yurt, 6 Aile Sağlık Merkezi karakola dönüştürülüyor. Söz konusu kamu kurumlarından bazıları boşaltılıp karakol yapımı için yıkılırken bazıları da gündüz amme hizmeti gece de karakol olarak kullanılıyor.

Karakollara çevrilen okul, hastane ve yurtlar yazılı bir istek olmaksızın sözlü verilen emirlerle karakola çevrildiği öğrenildi.

Sur ve Bağlar ilçelerinde yapılması planlanan ve bir kısmının yıkımına da başlanan kurumların isimleri şöyle:

* Sur ilçesi Ali Paşa Mahallesi Melikahmet Caddesi'nde bulunan 1 No'lu Aile Sağlık Merkezi (ASM)'nin karakola çevrilmesi kararı çıktığı iddia ediliyor. ASM'de 4 doktor, 4 hemşire 40 bin nüfusa hizmet veriyordu.

* Bağlar Nükhet Coşkun Caddesi'nde bulunan 2 ve 3 No'lu Aile ve Sağlık Merkezi (ASM)'nin yıkımı yapıldı. Karakol yapılması için hazırlıklar yapılıyor. Bağlar'da ki ASM'de 10 doktor, 10 hemşire ve 40 bin hastaya hizmet veriyordu. ASM'nin karakola dönüştürülmesi kararıyla birlikte 10 doktor ve hemşireden 7 doktor, 7 hemşire Bağlar Aile Çocuk Sağlığı Merkezi'ne gönderilirken, 3 doktor ve 3 hemşire ise Bağlar 2 No'lu ASM'ye konumlandırıldı.

* Bağlar 5 ve 6 No'lu ASM'lerin yıkılarak karakola dönüştürüleceği belirtildi.

* Sur'un Yenikapı, Dabanoğlu, Mardinkapı mahallerinde bulanan 3 Aile ve Sağlık Merkezi'nin ne hale getirildiği ise bilinmiyor.

* Bağlar'ın Kaynartepe Mahallesi Atatürk Ortaokulu, Fatih Mahallesi Hüseyin Uluğ İlkokulu, 5 Nisan Mahallesi Çelebi Eser ortaokulu akşamları karakola dönüştürülüyor.

* KYK'ya bağlı Halit Bin Velid Erkek Öğrenci Yurdu'nun tüm blokları özel harekat polislerine tahsis edildi.

* Bağlar ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çoçuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yetiştirme yurdu da yıkılarak karakola çevrilecek.

* Yenişehir ilçesinin Ben û Sen Mahallesi Turgut Özal İlkokulu, Sanayi Mahallesi Hülya Tugay Ortaokulu, Şehitlik semti 100. Yıl İlköğretim Okulu akşamlara karakola dönüştürülüyor.

* Sur ilçesinin Fatih Paşa Mahallesi Süleyman Nazif İlkokulu, Dabanoğlu Mahallesi Yavuz Selim Ortaokulu, Cemal Yılmaz Mahallesi Cumhuriyet ilkokulu, Hasırlı Mahallesi Mardin Kapı ilkokulu karakol ve karargah olarak kullanılıyor. 

* Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde bulunan Kayapınar İlkokulu akşamları karakola dönüştürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.