Diyarbakır Valiliği: Sur'da son defa koridor açacağız

Diyarbakır Valiliği: Sur'da son defa koridor açacağız

Diyarbakır Valiliği, Sur'da mahsur kalanların tahliye edilmesi amacıyla bugün son defa 15.30 ile 17.00 saatleri arasında koridor açılacağını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, sokağa çıkma yasağının 87'nci gününe girdiği Sur ilçesinde mahsur kalanların tahliye edilmesi için bugün son defa koridor açılacağını bildirdi.

Valiliğin açıklamasından bazı bölümler şu şekilde:

"Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde var olduğu iddia edilen kadın ve çocukların tahliyesi edilebilmesi ve bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olması için 17, 18, 19 ve 23 Şubat tarihlerinde 16.00 ile 17.00 saatleri arasında güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbirinin alınmasına rağmen sadece 19 Şubat’ta 6 şahıs güvenlik güçlerimize ulaşmış, 22 Şubat 2016 tarihinde ise 3 bölücü terör örgütü mensubu teslim olmuştur. 4 gün boyunca güvenlik güçlerince gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına rağmen halen sokağa çıkma yasağı olan mahallelerde bazı şahısların kaldığının iddia edilmesi üzerine 24 Şubat 2016 Çarşamba günü 15.30 ile 17.00 saatleri arasında güvenlik güçlerince gerekli emniyet tedbirinin alınmış ve Diyarbakır Valiliği tarafından basın duyurusu ile bu durum bir gün öncesinden gerek yazılı ve görsel basında gerekse operasyon bölgesinde 8 ayrı noktada sabah saatlerinden itibaren ses yayın cihazları ile duyurulmuştur.”

“Operasyon bölgesinde defalarca güvenlik güçlerince gerekli emniyet tedbirinin alınmasına rağmen söz konusu bölgeden yukarıda sayılanlar dışında çıkan kimse olmamıştır. Bu durum bölgede mağdur şahısların olduğu iddiasının şüpheyle karşılanmasına ve söz konusu iddiaların samimiyetinin sorgulanmasına neden olmaktadır. Operasyon bölgesinde var olduğu iddia edilen şahısların operasyon bölgesinden tahliye edilmesi ve bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olmasına yönelik anonslara her gün belirli aralıklar ile devam edilmektedir. Bu çağrılara cevap verilmesi durumunda tespit edilen şahısların güvenli bölgeye tahliyesi için her türlü kolaylık sağlanacak olup teslim olmak isteyen bölücü terör örgütü mensuplarının can güvenliği devlet güvencesi altındadır.

Teslim olanlar adli makamlara teslim edilecektir. Bu kapsamda, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada ki bir kısım art niyetli şahısların, güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu huzur ve güvenlik operasyonunu sekteye uğratmak, kamuoyunu maksatlı olarak yanıltmak için yapmış olduğu yayınlara, vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Tüm bu çağrı ve iyi niyetli yaklaşımlara rağmen içerde olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların herhangi bir zarar görmeleri halinde bunun ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğunun bunların sağ salim güvenlik güçlerine ulaşmasını engelleyen, başta bölücü terör örgüt mensupları olmak üzere onları propaganda aracı olarak kullanan kişilerin olacağı değerlendirilmektedir. Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde, bugün 15.30 ile 17.00 saatleri arasında son defaya mahsus olmak üzere, güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbiri alınacak, var olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesinden operasyon bölgesi dışına tahliyesi edilebilmesi maksadıyla her türlü kolaylık sağlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.