Diyarbakır saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandı

Diyarbakır saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandı

Diyarbakır’da HDP mitingine bomba koyanlara istenen ceza belli oldu. Saldırıyla ilgili 5 IŞİD’li hakkında 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6138’er yıla kadar hapis istendi.

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP’nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 5 IŞİD mensubu hakkında beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 bin 318’er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP mitinge düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman’ın (65) ölmesi ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede IŞİD mensubu tutuklular İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari şüpheli İlhami Balı’nın (33) ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Nitelikli öldürme’, ‘Nitelikli öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından cezalandırılması istendi.

Savcı 5 tutuklu hakkında 5’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 101’er yıldan 6 bin 318’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianame 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.