Diyarbakır saldırısı davasına nakil talebi

Diyarbakır saldırısı davasına nakil talebi

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili 5 şüpheli hakkında açılan davanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakledilmesi istendi.

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl Haziran ayında HDP’nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırının davasının ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle başka bir ile nakledilmesi istendi.

4 kişinin ölümü ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin 5 sanık hakkında hazırlanan iddianame 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Mahkeme, ilk duruşmada dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakledilmesini talep etti.

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin nakil talebinde, davanın medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edildiği, bu nedenle kamu güvenliği için tehlikeli olacağı öne sürüldü.

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından yazılan nakil talebi dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Davanın Diyarbakır’da görülmesi halinde provakatif eylemler, asayiş olayları ve bazı grupların karşı karşıya gelmesi ihtimali, davanın medya ve Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edilen bir dava olduğu gözetilerek, yargılamanan Diyarbakır’da yapılmasının kamu güvenliği için tehlike olacağı düşünüldüğünden naklinin yapılması rica olunur.”

Diyarbakır’da HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 4’i tutuklu 5 sanık hakkında, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘nitelikli öldürme’ gibi suçlardan 5’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.