Diyarbakır Cezaevi'nde firardan sonra sürgün ve hücre cezası

Diyarbakır Cezaevi'nde firardan sonra sürgün ve hücre cezası

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde 6 siyasi tutsağın firar etmesinin ardından 40 tutsağın sürgün edildiği, sürgünlerin devam edeceği ve kalan tutsakların da hücrelere konulduğu öğrenildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan siyasi tutsaklardan 6'sı dün firar etti. Tutsakların firar etmesinin ardından cezaevine avukatlar alınmazken, ailelere de yaşananlara dair bilgi verilmedi. Firarın ardından cezaevi yönetiminin tutsaklar üzerinde baskı oluşturduğu ve siyasi tutsakların sürgün edildiği belirtildi. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan siyasi tutsaklardan Ciwan Boltan'ın ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşananları anlattı. 

Firardan sonra baskı arttı

Ciwan Boltan, aylık telefon hakkı kapsamında aradığı babası Hakkı Boltan'a şunları aktardı: "Dün cezaevinde yaşanan olaydan dolayı cezaevi yönetimi bizi zorla birer kişilik hücrelere koydu. Başlatılan açılık grevindeki 10 arkadaşımız sürgüne gönderildi. Ayrıca onların dışında dünden bu yana 30 kişi daha sürgüne gönderdi. Sürgünlerin dışında bizim üzerimizde ciddi baskılar oluşturuluyor. Sürgünler sadece bunlarla kalmayacağı görülüyor. Daha birçok arkadaşımız sürgün edilecek. Asker ve gardiyanlar bize baskı yapıyor. Cezaevindeki iletişim kopmuş durumda birbirimizden haber alamıyoruz."

Duyarlılık çağrısı

Cezaevinde ciddi ihlallerle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Boltan, duyarlık için protesto ve tepkilerin oluşması gerektiğini ifade etti. Boltan, "Dışarıdakilerin bir an önce eyleme geçmesi lazım" dedi.

Baba Boltan, oğlunun bu bilgileri paylaştığı esnada engellendiğini ve görüşme sürdüğünde telefon bağlantısının kesildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.