Diyarbakır Barosu'ndan savcılara çağrı

Diyarbakır Barosu'ndan savcılara çağrı

iyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 98 gün geçmesine rağmen soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Diyarbakır Barosu, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinin 98'inci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Em te ji bîr nakin" pankartı açılan açıklamada, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan İpek, Elçi'nin katledilmesinin ardından yaklaşık 3 ay geçtiğini ancak faillerinin hala bulunmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yönelik herhangi bir eleştiri olduğunda “Savcıları göreve çağırıyorum” söylemlerine atıfta bulunan İpek, “Bizde buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözünü aynen tekrarlayarak Elçi dosyasının soruşturmasında Savcıları göreve çağırıyoruz. Lütfen görevlerini hakkıyla yapsınlar. Bir soruşturma dosyasının bu kadar uzun süre sürüncemede kalması gerek kamuoyu vicdanını gerekse 1100 tane üyesi olan baromuzdaki tüm avukat arkadaşlarımızın vicdanını rahatsız etmektedir” dedi.

İpek, Elçi’nin katledilmesine ilişkin her ne kadar kamuoyunun vicdanında failler ve olayın şekli bilinse de yargının failleri açığa çıkartması gerektiğine dikkat çekti. İpek, konuşmasını şöyle bitirdi: “Bir an önce bu dosyanın hakkıyla soruşturulması gerekiyor. Herhangi bir engel ve bahane kabul etmiyoruz. Sayın Adalet Bakanı’nın bize verdiği sözleri bir an önce tutmalarını istiyoruz.” 

Konuşmalardan sonra avukatlar oturma eylemi yaptı. Ardından alkışlarla eylem sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.