Diyadin’de 11 kişi tutuklandı

Diyadin’de 11 kişi tutuklandı

Diyadin’de gözaltına alınan 25 kişiden aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Sevgi İlboğa ve DBP’li seçilmişlerin de bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 12 Temmuz’da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Sevgi İlboğa, Giyadîn Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan, Esnaf Kooperatifi Başkanı Nuri Özden ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 25 kişiden 11’i tutuklandı. 

Emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 25 kişiden 14’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, HDP İlçe Eşbaşkanı Sevgi İlboğa, Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan, Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Bozkurt, Belediye Meclis Üyesi Mesut Aslan ile Stûrkan Köyü Muhtarı Faruk Yıldız ile Orhan Tunç, Sıddık Yenigün, Ahmet İdacı, Ali İmrak, Yaşar Kurtulmaz ve ismi öğrenilemeyen bir kişi tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.