DİSK Genel Sekreteri serbest bırakıldı

DİSK Genel Sekreteri serbest bırakıldı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Çerkezoğlu, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Çerkezoğlu, hakkında yakalama kararı olduğunu ve gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu:

“Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkımda yakalama kararı varmış! Şu an gözaltındayım. Birazdan savcıya ifade vereceğiz.”

Arzu Çerkezoğlu, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı yaptığı açıklamada Arzu Çerkezoğlu, "31 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır'da yaptığım bir konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim suçlamasıyla hakkımda bir yakalama kararı çıkartılmış. Bununla ilgili olarak sabah erken saatlerde gözaltına alındım. Ardından karakoldan savcılığa geldik. Biraz önce de Diyarbakır'daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı. Söz konusu basın toplantısının ve konuşmanın yapıldığı yer 31 Ağustos 2015. Yani 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra sağlık meslek örgütleri, diğer kitle örgütleri olarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptığımız bir basın toplantısıydı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.