DİSK Genel Kurulu’nda Bakan Soylu’ya protesto

DİSK Genel Kurulu’nda Bakan Soylu’ya protesto

DİSK’in 15.Olağan Genel Kurulu’nda protesto edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, salonu terk etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 15. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Pendik’te bulunan Green Park Hotel’de başladı.

DİSK delegelerinin yanı sıra genel kurula yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş  ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

12-14 Şubat tarihleri arasında devam edecek genel kurula, 160 ülkeden 180 milyon işçiyi temsil eden ITUC’un Genel Başkanı João Antonio Felicio, ITUC Genel Sekreter Vekili Jaap Wienan ve Avrupa genelinde 60 milyon işçiyi temsil eden ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini de katıldı.

Bakan Soylu sloganlar ile protesto edildi. DİSK delegesi işçilerin protestolarını kesintisiz sürdürmesi üzerine Soylu salonu terk etmek zorunda kaldı.

Genel kurulun açılış konuşması DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.