DİSK Basın-İş: Aktan’ın gözaltına alınması ifade özgürlüğüne saldırıdır

DİSK Basın-İş: Aktan’ın gözaltına alınması ifade özgürlüğüne saldırıdır

DİSK Basın-İş, imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın attığı tweetler nedeniyle gözaltını “ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak” nitelendirdi.

DİSK Basın-İş, imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Aktan’ın attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınmasını “ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak” nitelendiren DİSK Basın-İş, Aktan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Gazetecilere yönelik baskılara her gün bir yenisi ekleniyor.

“Bu sabah imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan, İstanbul’a gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Aktan’ın geçen yıl attığı birkaç tweet nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.

“Hamza Aktan yıllardır gazetecilik yapan, 4 yıldır da imc tv’de haber müdürlüğü görevini yürüten, çeşitli yayın organlarında yazıları yayınlanan tanınmış bir gazetecidir.

“Attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak görüyoruz ve meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.